Almelo - Enschede - Hengelo
Bij spoed dag en nacht elektricien beschikbaar

Niets is zo vervelend als een stroomstoring. Controleer eerst op een landelijke stroomstoring. Niet het geval? Dan kun je zelf een aantal dingen doen om de storing te verhelpen. Kom je er dan nog niet uit schakel dan Legtenberg in. Dit artikel beschrijft de stappen die je kunt ondernemen om een stroomstoring op te lossen.

 

LANDELIJKE STROOMSTORING

Controleer eerst of er een landelijke storing is. Zijn er andere mensen in de straat die ook last hebben van de stroomstoring? Zijn de lantaarnpalen ineens uit? Je kunt het ook controleren op het landelijke storingsnummer 0800-0909. Is er inderdaad sprake van een landelijke stroomstoring? Dan zit er niks anders op dan wachten tot de lokale netbeheerder de storing verholpen heeft. Het duurt gemiddeld anderhalf uur voor een stroomstoring verholpen is. Het kan ook enkele uren of zelfs dagen duren. Netbeheerders werken aan systemen om steeds sneller en geautomatiseerd storingen te verhelpen, soms al binnen een minuut. Een stroomstoring door een ongeluk is echter nooit uit te sluiten.

 

STROOMSTORING OPLOSSEN ALS GEVOLG VAN KORTSLUITING

Geen landelijke stroomstoring? Dan is er een kans dat er kortsluiting is ontstaan of dat een van de groepen in de meterkast overbelast is. Vaak is een defect elektrisch apparaat de oorzaak van kortsluiting. Begin in de meterkast.

 

Hoe kun je de meterkast controleren

Controleer bij een stroomstoring eerst de stoppenkast. Een gesprongen stop is makkelijk te herkennen en te vervangen. Zorg dat je altijd een aantal extra stoppen in de meterkast hebt liggen zodat je goed voorbereid bent op een stroomstoring. Indien je alle apparaten weer aanzet hebt en er springt weer een stop dan is de groep overbelast. Bedenk welk apparaat je het laatst hebt aangesloten. Zorg dat je dat op een andere groep aansluit om stroomstoringen in de toekomst te voorkomen.

 

Stroomstoring oplossen door een defect apparaat

Het kan ook zijn dat een elektrisch apparaat defect is. Of is keukenapparatuur zoals je tosti-ijzer nat geworden voor je het aanzet? Zoiets simpels kan al kortsluiting en een stroomstoring veroorzaken. Kortsluiting herken je aan de aardlekschakelaar die versprongen is. Als je geen logische verklaring hebt voor welk apparaat de storing veroorzaakt kun je een voor een de apparaten in het stopcontact steken en ontdekken welk apparaat verantwoordelijk is voor de stroomstoring. Kom je er niet achter? Dan kan de bedrading de storing veroorzaken of er kan iets mis zijn in de groepenkast. Een kapot stopcontact kan ook een oorzaak zijn van een stroomstoring.

 

Storingen in groepenkast oplossen

Er kan in een groepenkast van alles stuk gaan wat een stroomstoring kan veroorzaken. Een kapotte groepsschakelaar, een losgeraakte draad of doorgebrande lasverbinding zijn veelvoorkomende problemen. Ga nooit zomaar aan de slag in je groepenkast om storingen op te lossen. Indien je weinig verstand hebt van elektriciteit schakel dan altijd een installateur in. Je hebt de kans dat je meer schade aanricht dan dat je oplost. Daarnaast is de kans aanwezig dat je jezelf onder stroom zet. Dit is levensgevaarlijk. Een stroomstoring oplossen door een monteur in te schakelen van Legtenberg is de veiligste optie.

Groepenkast

 

img_divider

Electricien Legtenberg

Laat uw stroomstoring oplossen door een vakman van Legtenberg Electrotechniek

  24 uur per dag bereikbaar
  Klantwaardering 9.4
  Altijd een vakkundige elektricien in uw buurt
  Snel ter plaatse bij spoed
  Opgelost voor de scherpste prijs

Meer dan 20 jaar ervaring met het oplossen van elektriciteits storingen

Wij streven naar 100% klanttevredenheid voor een Twentse prijs
Geinteresseerd? Neem direct contact op en wij lossen het voor u op